Wat zijn gokkasten?

Moderne speelautomaten worden aangedreven door computers en elektronische apparaten, maar dat was niet altijd zo. Om te begrijpen hoe die computers resultaten produceren is enig begrip nodig van de geschiedenis van speelautomaten en hoe ze in het verleden werkten. Wat een speelautomaat tot een speelautomaat maakt, is de aanwezigheid van draaiende rollen met symbolen erop. Vroege versies van slotmachines gebruikten echte fysieke rollen, veren en tandwielen om willekeurige resultaten te creëren. Op de voorkant van deze machines was een venster met een horizontale lijn er dwars over de symbolen heen. Dit stelde de “betaallijn” voor. Als de symbolen die op de betaallijn stonden overeenkwamen, won je een prijs. De traditionele, klassieke symbolen op de rollen van gokkasten zijn nog steeds gebaseerd op die oudere machines. Dit is de reden waarom je zoveel fruitautomaten vindt met kersen, appels en repen erop. De staven stellen kauwgum voor en geen goudstaven zoals veel spelers denken.

Wat is het verschil tussen speelautomaten en gokkasten?

Het belangrijkste verschil om te onthouden is dat een speelautomaat een soort gokautomaat is. Een speelautomaat (in de zin van een gokkast spel) heeft altijd draaiende rollen (mechanisch of virtueel) en ten minste één betaallijn. Maar om als speelautomaat te worden geclassificeerd, moet het spel een vaardigheid element hebben en zal het over het algemeen een hold- en nudge-functie hebben plus als een bonus spel. Naast deze kenmerken kan een speelautomaat vaak ook andere extra functies bevatten. Het is dus correct om naar een speelautomaat te verwijzen als een gokkast, maar het zou niet correct zijn om naar een gokkast te verwijzen als een speelautomaat. Als voorbeeld kun je de speelautomaat zien als een Britse Bulldog, en de gokkast als de hond. Je kunt de Britse Bulldog een hond noemen, maar andersom gaat dat niet op.

Kunnen free spins alleen op gokkasten worden gebruikt?

Vooralsnog kun je free spins alleen gebruiken op gokkasten. Wellicht worden er in de toekomst free spins op de markt gebracht voor andere spellen, zoals video poker of krasloten. Maar dit is grotendeels afhankelijk van de vraag van de markt en de bereidheid van de ontwikkelaars om zo’n functie mogelijk te maken. Logischerwijs wordt die bereidheid een stuk groter als er meer vraag is, dus de reden dat free spins alleen op gokkasten kunnen worden gebruikt ligt waarschijnlijk aan een gebrek aan vraag naar free spins voor andere spellen. In de toekomst kan dit natuurlijk altijd veranderen, omdat de online casino markt constant in beweging is. Stilstaan is achteruit gaan in deze business, dus houd het vooral in de gaten.

Hoe zet je free spins om in echt geld?

Als eerste is het belangrijk om niet roekeloos om te gaan met je free spins en te genieten van het spel. Gaat het niet lekker en heb je het gevoel dat je je dag niet hebt, laat het er dan bij en probeer het de volgende dag weer. Misschien heb je dan meer geluk. Je zult dan in ieder geval meer plezier beleven aan het spel. Als je de free spins eindigt met een winst, dan wordt het tijd om te gaan rondspelen. Informeer eerst welke spellen meetellen voor het rondspelen. Je bent dan klaar om te beginnen, maar wees ook hier niet te roekeloos. Anders is het een kwestie van tijd voordat je jouw winst kwijtraakt.